Magick

Correspondence table

Tabela korespondencija

Korespondencije su drevno umijeće i funkcioniraju po zakonu sličnosti. Npr. kora naranče je po boji i izgledu slična sunčevoj koroni i zbog toga naranču povezujemo sa Suncem. Drugim riječima smatramo da one imaju energiju Sunca. Ako npr. želite prizvati arkanđela Mihaela upotrijebit ćete miris kore naranče ili neki drugi miris (olibanum, frankincense, klinčić) koji pripada Suncu kako bi osnažili titraje i pojačali protok energije Sunca.

Ako radite prizivanje božice Dijane za pun Mjesec onda možete po potrebi upotrijebiti sve što pripada Mjesecu. Recimo možete na Oltar staviti srebrni Pehar, Vilinske rašlje ili visak od vrbe, upaliti mirisni štapić od jasmina ili kamfora, oko vrata staviti privjesak od srebra sa mjesečevim kamenom itd.

Dakle iskustvo je pokazalo da postoji povezanost između biljaka, metala, boja, mirisa, dragog kamenja, anđela, bogova i planeta. To djeluje po principu “kako gore, tako i dolje”, “kako na nebu, tako i na zemlji”. Osobe koje su vidovite mogu vidjeti da ton C proizvodi crvenu svjetlost. Dakle crvena boja je povezana sa tonom C.

Nauka o signaturama (znakovi prirode) kaže da je Bog u prirodu utkao svoje znakove i njihovu svrhu. Promatranjem boje cvijeta ili oblika lista i korijena možemo odrediti koje organe možemo liječiti. Tako s obzirom da vidac (Euphrasia Officinalis) s obzirom da na laticama ima tamnu mrlju sliči oku ona liječi bolesti očiju, a u kombinaciji sa kamilicom koristi se i za razvoj vidovitosti. Plućnjak (Pulmonaria Officinalis) na svojim listovima ima bijele točkice vjeruje se da liječi bolesti pluća.

Aleister Crowley je definirao magiku kao umjetnost stvaranja promjena u skladu sa vlastitom voljom. Magičar nastoji komunicirati sa duhovima, anđelima i bogovima. Da bi uspio u tome na Oltar će staviti sve što je povezano sa dotičnim duhovima koje želi prizvati. Recimo da želite povećati hrabrost. Crvena boja je povezana sa Marsom i osjećajem hrabrosti. Da bi prizvali tu kvalitetu na Oltar upalite crvenu svijeću, obucite crvenu odjeću, vizualizirajte da ste okruženi sa crvenom svjetlošću i da ste neustrašivi ratnik. U ruci držite mač i štit. Zamislite kako od Marsa struji u vas snaga koja vas ispunjava hrabrošću i samopouzdanjem.

S vremenom ćete moći kreirati vlastite korespondencije.

Tabela korespondencija

Grčki bogovi, boginje i planete

Sunce – Apolon
Mjesec – Dijana
Merkur – Hermes
Venera – Afrodita
Mars – Ares
Jupiter – Zeus i Hera
Saturn – Kronos
Uran – Ouranos
Neptun – Posejdon
Pluton – Had

 

Korespondencije prema slijedećim izvorima:
Spiralni ples, Starhawk
The Practice of Ritual Magic, Gareth Knight

 

Nauka o signaturama

Nauka o signaturama, koja potječe iz vremena Dioskurda i Galena, temelji se na vjerovanju da određene biljne vrste koje svojim oblikom, bojom, teksturom itd. podsjećaju na pojedine ljudske organe ili simptome koje određena bolest izaziva kod čovjeka služi za liječenje tih organa.

Namirnice koje neobično podsjećaju na ljudske organe i koje liječe opisane su na stranici:

http://drustvo-millennium.hr/namirnice-koje-lijece/